Teglsten giver dit hus personlighed og karakter

I Norden har vi stærke traditioner for at bygge med træ og sten. Disse materialer passer til vores klima, og gør, at vore huse længe; man kan bo og leve i dem i mange generationer. Teglsten passer også godt til vores klima, er vedligeholdelsesfrit og signalerer kvalitet og god smag.

I Danmark har vi rigtig fine traditioner for udvikling af nye og spændende kvalitetsteglsten. Stenenes udseende, egenskaber og kvalitet bliver konstant forfinet og gør dette naturmateriale til noget ganske særligt.

I dag kan man vælge teglsten i utroligt mange farver og brændinger, hvilket giver et væld af muligheder. Det vel at mærke uden at det går udover stenenes kvaliteter.

Det store og spændende udvalg af teglsten betyder, at du har mulighed for at sætte dit helt personlige præg på husets udseende. Et rigtigt valg af vinduer, tagsten, mørtelfuge og ikke mindst en lækker teglsten skaber virkelig flotte husløsninger.

Du kan se en række spændende huse HER

Nedenstående smukke film er venligst udlånt af Randers Tegl . Den viser på en fin måde, hvor meget værdi teglsten tilfører indeklimaet og dermed den trivsel og det liv vi har i vores hus.

 

Miljøvenlig og god økonomi

Teglsten er naturmateriale som over mange generationer er blevet udviklet og gennemprøvet som byggemateriale. Set i et tidsmæssigt perspektiv hører teglsten til blandt de mest miljøvenlige byggematerialer på markedet, fordi mursten altid holder længere end træ, gips og andre lette materialer.

At bygge et fuldmuret hus, er på alle måder en god investering, der betaler sig. Fuldmurede boliger er ofte mere økonomiske og bruger blandt andet mindre energi til opvarmning. Undersøgelser viser, at tegl inden døre er det bedste valg til passiv- og lavenergihuse, fordi væggene effektivt supplerer boligens varmesystem og samtidig absorberer den fugt, som holdes inde af den effektive klimaskærm. Det giver et komfortabelt indeklima, hvor man trives og det er sundt at opholde sig.

Fuldmurede huse er ofte mere attraktive og opnår en højere salgsværdi, når boligen engang skal sælges – blandt andet på grund af de gode energi- og indeklimamæssige egenskaber, men også fordi fuldmurede boliger altid har været forbundet med høj kvalitet og lang levetid.

 

Få inspiration til fuldmuret og valg af teglsten

Fuldmuret huse er kvalitet hele vejen igennem, og du kan læse og se mere om kvaliteterne ved fuldmuret lige HER

Har du lyst til at se og mærke på de forskellige teglsten, så er vores nabo TeglParken. En park af teglsten, som er lavet til alle dem som går i byggetanker og ønsker at bygge med teglsten. Parken er Danmarks største af sin slags og består af over 140 forskellige tegl- og belægningssten fra de bedste teglværker i kongeriget.

Du kan finde flere oplysningerne om Teglparken lige HER

 

Kontakt gerne en af vores Byggerådgivere, hvis du er nysgerrig og vil høre mere om på kvaliteterne af et fuldmuret hus. Du finder dem lige HER