Byg det rigtige hus første gang – og gør det fuldmuret

Hvis det er første gang, I bygger hus, er der mange nye ting, man skal forholde sig til. En ting er dog helt sikkert: Man kan ikke gøre det om, og I kommer til at tilbringe rigtig mange timer i jeres nye hus.

Det koster lidt mere at bygge et fuldmuret hus, men det er på alle måder en god investering, der betaler sig. Indervægge i mursten er med til at regulere temperaturen i boligen ved at akkumulere varme og kulde. I vinterhalvåret luner væggene, og på en varm sommerdag virker de kølende. Det giver et komfortabelt indeklima, som det også er sundt at opholde sig i.

Men ud over komfort er der også økonomiske gevinster ved at bygge i tegl. Fuldmurede boliger er ofte mere økonomiske og bruger mindre energi til opvarmning. Undersøgelser viser tydeligt, at tegl inden døre er det bedste valg til passiv- og lavenergihuse – simpelthen fordi væggene effektivt supplerer boligens varmesystem og samtidig absorberer den fugt, som holdes inde af den effektive klimaskærm.

Endelig kan man glæde sig over, at fuldmurede boliger ofte er mere attraktive og opnår en noget højere salgsværdi, når boligen engang skal sælges, bl.a. på grund af de gode energi- og indeklimamæssige egenskaber, men også fordi fuldmurede boliger altid har været forbundet med høj kvalitet.

Der er mange gode grunde til at vælge at bygge fuldmuret med Preben Jørgensen Huse:

Skabt til liv og glade dage

 • En fuldmuret væg tåler dagligt slid og kræver mindre vedligeholdelse.
 • Fuldmurede vægge er nemme at rengøre og genopfriske med maling. Der er ingen tapet, som skal lappes eller spartles.
 • Tunge møbler kan med lethed fastgøres direkte i væggen.
 • Der kan ikke laves trykmærker i væggene.
 • Ved gulve med klinker eller tæpper behøver du ingen fejelister (fodliste). Ved trægulv vil en fejeliste (fodliste) være at foretrække.

Mursten giver ro

 • Fuldmurede villaer er mere lyddæmpede end huse bygget i lettere materialer, som f.eks. gasbeton, træ eller gipsvægge.
 • Fuldmurede villaer har bedre lydisolering mellem husets enkelte rum.
 • Mursten har desuden evnen til at akkumulere varme – de optager og afgiver varmen langsomt.
 • Et fuldmuret hus er behageligt køligt at opholde sig i på selv de varmeste sommerdage – og det holder på varmen indendørs på de koldeste vinterdage.

Skaber et sundt indeklima

 • Høj luftfugtighed påvirker indeklimaet negativt og kan give gener i form af husstøvmider, skimmelsvamp og lignende.
 • Mursten har en mikrostruktur af porer, så de optager og afgiver mere fugt fra luften. Det bidrager til et godt indeklima.
 • I fuldmurede huse er der ingen tæt fugtspærre, som f.eks. i træhuse eller huse med vægge af gipsplader eller beton, der hindrer væggene i at ”ånde”.
 • Mørtel og tegl er rene uorganiske materialer, som ikke afgiver sundhedsskadelige eller allergifremkaldende dampe.
 • I modsætning til f.eks. træ, gipsplader og tapet indeholder tegl ikke organiske materialer, der kan danne grobund for sundhedsskadelige skimmelsvampe.

Tryghed for hele familien

 • Der kommer ingen lyde eller knirken fra murværket, når vejret skifter fra tørt til fugtigt, eller når udetemperaturen ændres.
 • Der kommer ingen revner i indervæggene.
 • Tegl kan ikke brænde, men tåler meget høje temperaturer.

Testet gennem generationer

Mursten har været brugt siden 1100-tallet og har bevist sin holdbarhed i det våde danske klima – uden nævneværdige udgifter til vedligeholdelse.

God økonomi

Udover ovennævnte kvaliteter ved at bo i et fuldmuret hus er det særdeles væsentligt, at gensalgsværdien er større end i boliger med andre typer af indervægge. Hvis du er i tvivl, så spørg en ejendomsmægler. Det er ikke uden grund, at man i salgsannoncer netop fremhæver fuldmurede huse.

Af ovenstående årsager er fuldmurede huse ganske simpelt det bedste produkt til det danske klima, og hos Preben Jørgensen Huse bygger vi gerne jeres nye fuldmurede hus, hvor vi er med på sidelinien hele vejen fra den første idé til det færdige murstenshus.

For yderligere information om fordele ved fuldmurede huse henvises til hjemmesiden for Randers Tegl:

Klik her og se flere fordele ved fuldmurede huse

 

Du har også mulighed for at besøge Teglparken, hvor du kan se tegl fra landets førende teglværker. Det giver dig en mulighed for at se flere stentyper på en gang, se hvordan de arter sig i vind og vejr og ikke mindst hvordan teglen ser ud på en opmuret væg.

Der er fri adgang og Teglparken har åbent 24syv hele året.

Du kan finde adresse og læse mere om og Teglparken HER